Open dag brandweer Albrandswaard groot succes | Poortugaal

POORTUGAAL – Zaterdagmiddag 18 juni hield de vrijwillige brandweer van Albrandswaard een grote opendag op de kazerne aan de Schroeder van der Kolklaan.

Op het kazerneterrein stonden diverse voertuigen van verschillende hulpdiensten opgesteld en konden de kinderen hier in kijken en uitleg over krijgen. Ook was er een springkussen en konden de kinderen en volwassen diverse blusspelletjes doen bij de jeugbrandweer van Rotterdam.

Ook kon er onder leiding van de brandweermannen vuur geblust worden en kon er een auto opengeknipt worden. De hele dag door werden er verschillende demonstratie’s gegeven met om 13:30 uur een grote demonstratie van een eenzijdig ongeval. Een vrouw was met haar auto tegen een boom gebotst en kon haar voertuig door haar verwondingen niet zelfstandig meer verlaten.

De brandweer van Albrandswaard heeft samen met personeel van het Rode kruis de vrouw uit haar auto gehaald. Ook het mobiel medische team kwam met de traumahelikopter langs bij de opendag en het publiek mocht bij de helikopter kijken en het personeel vragen stellen.

De brandweer kijkt ondanks de regen terug op een druk en geslaagde opendag.

Foto’s: Kevin Schenk | Meer foto’s via de link: https://www.flickr.com/photos/132290398@N08/albums/72157667237386713

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.