AllesBrandweer

Opening nieuwe kazerne Goedereede

Goedereede Zaterdag werd er bij de brandweer kazerne van Goedereede een open dag gehouden ter gelegenheid van de opening van de nieuwe kazerne die eerder op een vrijdag officieel werd geopend door de burgemeester van Goedereede, Mevr. Ada Grootenboer-Dubbeldam en de algemeen directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Dhr. Arjen Littooij.

De opendag werd heel de dag gehouden tussen 10:00 en 15:30. Hierbij demonstreerde de brandweerlieden diverse scenario’s om mensen wegwijs te maken met de werkzaamheden waar de brandweer zowel te maken mee heeft.
Er werden diverse demonstraties gehouden zoals de klassieke vlam in de pan. Ook werd een demonstratie gehouden waarbij men inzicht kon krijgen hoe brandweerlieden een gebouwbrand binnenvallen ook kon je dit zelf meemaken door onder begeleiding een brandend ‘gebouw’ binnen te stappen.
Ook lieten de professionals zien hoe ze in actie komen tijdens een beknelling, onder de demonstratie ‘Hulpverlening’ lieten ze zien hoe ze een auto knippen en daarbij een slachtoffer stabiliseren en uit de auto word gehaald.
Deze demonstratie ging in samenwerking met de ambulancedienst die tevens ook aanwezig was op de open dag.
Ook waren er diverse faciliteiten aanwezig voor kinderen die zich ruim konden vermaken.

De nieuwe kazerne is een grote aanwinst voor de VRR (Veiligheids Regio-Rijnmond) die brandweer en GHOR in één huis heeft laten vestigen dit voor betere samenwerking tussen beide diensten. Ook biedt de nieuwe kazerne plaats voor twee stuks brandweervoertuigen en één voertuig voor de ambulancedienst. Verder zijn er diverse moderne sanitaire voorzieningen aanwezig voor het personeel om te kunnen ontspannen. De kazerne is gevestigd aan de Provincialeweg te Goedereede.

Foto’s: Dennis Vervoorn | VervoornFotografie

IMG_0004

IMG_0020

IMG_1272

IMG_1276

IMG_1283

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.