Persoon overleden bij aanrijding met metro | ’s Gravenweg Capelle aan den IJssel

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Maandagavond 25 juli omstreeks 19:30 uur zijn de huldiensten waaronder een traumahelikopter gealarmeerd voor een ongeval op de spoorwegovergang op de ’s Gravenweg in Capelle aan den IJssel.

Ter plaatse bleek het slachtoffer om het leven gekomen te zijn na een aanrijding met een metro. De man rende volgens getuigen het spoor op tussen de gesloten spoorbomen door en werd gegrepen door de metro. Het metroverkeer op diverse lijnen kwam volledig stil te liggen tussen de Capelsebrug en Rotterdam Alexander. Zo zijn de lijnen van en naar Nesselande en Ommoord gestremd. Personen die zich in de metro bevonden werden door de brandweer uit de wagons gehaald en verzameld door RET-personeel. Zij zijn met bussen verder gebracht.

Vanwege het zonnige weer was het erg druk bij de nabijgelegen Mc Donalds. Veel personen waren dan ook getuige van het gebeuren. Degene die het heeft gezien krijgen slachtofferhulp aangeboden. De metrobestuurder is opgevangen door een speciaal team van de RET. Hoelang de stremming nog duurt is niet bekend.

Bron: AS Media | Foto’s: Jeffrey Jacobs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.