BerovingDiefstalHulpverleningmisdrijfOnderzoekPersberichtenPolitie

Politie doet BTGV na beroving | Ambachtsplein Rotterdam

Rotterdam – De beroving van een jongen en zijn scooter leidde zondagavond 10 september naar twee aanhoudingen. 

Het was zondagavond rond 22.00 uur toen de melding binnenkwam dat er een jongen van zijn scooter was beroofd. De verdachte, die de scooter niet gestart kreeg en ‘m neergooide, rende richting de metro. Agenten die de melding kregen startten meteen een onderzoek en kregen signalementen door van twee verdachten. De twee zouden gedreigd hebben met een vuurwapen. Dit zette de collega’s op scherp tijdens het nalopen van de metroroutes.

Metrostation Prinsenlaan
Bij het station Prinsenlaan zagen ze twee jongens in de metro die voldeden aan het signalement. Er zat nog een handjevol mensen in het metrostel, die op aanwijzing van de politie konden uitstappen. Vervolgens is er een benaderingstechniek gevaarlijke verdachte (BTGV) in gang gezet en is er een 17-jarige jongen aangehouden. Hij had een mes bij zich. De tweede verdachte zat een stukje verder. Ook hij is met getrokken vuurwapen benaderd, maar bleek niets bij zich te hebben. Vervolgens was er nog een groepje van vier mannen dat bij het tweetal hoorde. Zij zijn gefouilleerd en bij een van de mannen werd een vuurwapen gevonden.
De twee jongens, van 17 jaar uit Bergschenhoek en van 18 jaar uit Rotterdam, zijn aangehouden.

Jongeren en wapens
De politie constateert al langer dat jongeren regelmatig met wapens rondlopen. In veel gevallen heeft dit fenomeen te maken met stoer doende rij en imago, heel zorgwekkend. 
De regie ligt in handen van de gemeenten die daarbij optrekken met andere partners; zoals de politie, maar ook scholen, jongerenwerk, en ouders. Het dragen van een wapen is onacceptabel. De politie doet een beroep aan jongeren en hun ouders om geen wapens mee te nemen.

Bron: Politie

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.