AllesOnderzoekPersberichtenPolitie

Politie houdt drugsverdachte op snelweg aan | Rotterdam

Rotterdam / Hazeldonk – Een 27-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats is op dinsdagvond 6 mei op de A16 bij grensovergang Hazeldonk aangehouden.

Agenten zagen hem in Rotterdam in de buurt van een coffeeshop in een auto met Frans kenteken contact maken met de bestuurder van een andere Franse auto. De agenten besloten beide bestuurders in de gaten te houden en – toen zij wegreden – te volgen. Toen duidelijk werd dat beiden via de A16 naar de Belgische grens reden, werd besloten de man een stopteken te geven teneinde hem te controleren en de andere auto te laten gaan.
De man negeerde het stopteken en ging er vandoor, wat resulteerde in een achtervolging. De bestuurder overtrad daarbij zowat alle denkbare verkeersregels en veroorzaakte het nodige gevaar voor hemzelf, de politie en andere weggebruikers.
De agenten wisten de man met hulp van een motorrijder van Koninklijke Marechaussee klem te rijden en aan te houden. Tijdens de achtervolging werden uit de auto meerdere tassen met onder meer hennep weggegooid en door de politie in beslaggenomen. Ook de auto van de man werd in beslaggenomen. De verdachte is weer teruggebracht naar Rotterdam, waar hij de nacht in politiecel doorbracht en wordt verhoord.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.