AllesmisdrijfOnderzoekovervalPersberichtenPolitie

Politie in actie tegen straatroven in centrum Rotterdam

Rotterdam – De hele maand februari zetten agenten zich extra hard in om straatroven in het centrum van Rotterdam te voorkomen.

Met behulp van cameratoezicht wordt gericht gezocht naar personen die zich ophouden bij bijvoorbeeld ingangen van winkels, maar zelf niet naar binnen gaan. Als medewerkers van Cameratoezicht zulke personen in zicht hebben, volgen ze hen gericht. Ook het Openbare Orde Team (OOT) legt de nadruk op het controleren van dergelijke personen.

De afgelopen twee jaar nam het aantal straatroven in februari toe, zo blijkt uit onderzoek. Om de toename een halt toe te roepen, komt de politie in actie.

Agenten delen ook de hele maand, tijdens iedere dienst, preventiemateriaal uit. Dat materiaal bestaat onder meer uit de folder ‘Be smart with your phone’ en registratiekaartjes voor IMEI nummers. Wie in februari uitgaat in het Rotterdamse centrum, kan het thema ‘Be smart with your phone’ ook terugvinden op zijn/haar bierviltje. Op stoepborden op verschillende locaties en op het tv-scherm aan de Binnenrotte komen waarschuwingsboodschappen.

Meer informatie over straatroven en hoe ze zelf te voorkomen:

http://www.politie.nl/onderwerpen/straatroof.html

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.