AllesmisdrijfOnderzoekPolitieschietpartij

Politie lost schoten bij aanhouding na achtervolging | Maasboulevard

Rotterdam – Twee inzittenden van een voertuig werden in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden, nadat zij er vandoor gingen voor de politie.

Surveillerende agenten zagen rond middernacht een voertuig rijden op de Vlietlaan. De bestuurder van de auto verhoogde bij het zien van de politie zijn snelheid en doofde tevens zijn lichten. Omdat de agenten dit niet vertrouwden, wilden zij het voertuig controleren. Maar de bestuurder werkte hier niet aan mee en weigerde te stoppen. Er ontstond een achtervolging door de wijk in de richting van de Maasboulevard.

Daarbij zorgde de verdachte diverse malen voor gevaarlijke situaties voor de overige weggebruikers. Om de bestuurder tot stoppen te dwingen, besloot een agent op de kruising van de Maasboulevard en de Honingerdijk een schot te lossen. Het voertuig raakte eve verderop in de slip en kwam tot stil stand in de groenstrook. Agenten konden de twee inzittenden vervolgens direct aanhouden. De recherche stelt een onderzoek in naar het incident.

Foto’s: Jeffrey Jacobs

image

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.