DemonstratieHulpverleningmisdrijfOnderzoekPersberichtenPolitieschietpartij

Politie lost waarschuwingsschot bij demonstratie tegen wapenbeurs  | Ahoyweg Rotterdam

Rotterdam – Donderdag 30 november was er een demonstratie tegen de wapenbeurs bij Ahoy aan de Ahoyweg.

De demonstratie was tegen een grote internationale wapenbeurs die plaats vind in Ahoy. De gehele ochtend was de sfeer grimmig bij de demonstratie. De politie loste een waarschuwingsschot omdat er werd gezegd dat er een persoon in een groepje een wapen op zak had, dit zou zijn gezien door omstanders.

Hierop rende een 15-jarige jongeman weg waarna de politie het waarschuwingsschot loste. De wegrennende jongeman gaf zich hierna direct over waarna de politie hem kon staande houden. Uiteindelijk bleek het een wapen dat gezien was, een aansteker in de vorm van een wapen. De politie heeft de jongeman meegenomen voor een goed gesprek op het bureau.

De aansteker is in beslag genomen omdat deze te erg op een echt vuurwapen leek. Tijdens de demonstratie liepen de actievoerders naar de artiesteningang om toegang te verschaffen tot Ahoy maar dit lukte niet, hierop zijn zij weer naar de voorzijde van Ahoy gegaan.

De actievoerders staan voor de ingang van Ahoy met meerdere spandoeken met leuzen erop. De politie en diverse leden van de Mobiele Eenheid staan op linie om de actievoerders buiten het gebouw te houden.

Foto’s: Jessy

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.