AllesOnderzoekovervalPolitie

Politie schiet bij aanhouding afpersers | Dordtse Straatweg Rotterdam

Rotterdam – Agenten hebben vrijdagochtend een man en een vrouw aangehouden vanwege afpersing. Bij de aanhouding heeft de politie een waarschuwingsschot gelost.

Het slachtoffer van de afpersing, een man van 43 jaar, werd door voor hem onbekenden gedwongen telefoonabonnementen af te sluiten. Hij is daarbij bedreigd met een vuurwapen. Toen de politie melding kreeg van deze praktijken werd juist op dat moment door de afpersers telefonisch contact opgenomen met het slachtoffer. Er zou opnieuw een ontmoeting plaats vinden tussen slachtoffer en afpersers.

Aangezien er sprake was van een vuurwapen heeft de politie een speciale eenheid ingezet (de RIE) en heeft zij op de Dordtse Straatweg de auto met de verdachten opgewacht. Toen deze aankwam heeft de politie de bestuurster en haar passagier aangehouden.

Dat ging niet zonder slag of stoot. De bestuurster, een 24-jarige Rotterdamse werkte mee, maar haar passagier, een 25-jarige Rotterdammer, greep tijdens de aanhouding naar zijn broeksband., Daarop heeft een agent een waarschuwingsschot gelost. Da verdachte koos eieren voor zijn geld en is aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar een politiebureau. Er is geen vuurwapen bij de twee aangetroffen.

De politie zet het onderzoek voort.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.