AmbulanceBrandweerGeen categorieMiddelhulpverleningOnderzoekOngevalPolitie

Randstadrail rijdt achterkant tram uit het spoor | Rijswijk

RIJSWIJK – Zondagmiddag 2 maart werden hulpdiensten met spoed gealarmeerd voor een hulpverlening op de Brasserskade. Ter plaatse waren er 2 trams door een nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing gekomen.

Het ging hierbij om een voertuig van Randstadrail komende vanuit Nootdorp die een tram aan de achterkant geraakt heeft die richting Den Haag ging. Hierdoor is de achterkant van de tram richting Den Haag naast het spoor komen te staan.

Omdat er meerderen gewonden waren gaf de brandweer sein middelhulpverlening en hierna grip 1. In een van de trams was 1 zwaargewond persoon die door het mobiel medische team dat met de traumahelikopter ter plaatse kwam behandeld en hierna met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De overige gewonden waren lichtgewond en zijn door het ambulance en brandweer personeel verder geholpen in een bedrijf aan de Brasserskade en daar ook opgevangen. Enkele moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis en andere konden door familieleden opgehaald worden.

Hoe de aanrijding kon gebeuren zal door de verkeersongevallendienst van de politie worden onderzocht. De bestuurders van de trams zijn door de politie meegenomen voor verhoor.

 

Foto’s Jan Zeer

www.jzeer.eu

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.