AllesAmbulanceBrandweerBuitenbrandGebouwbrandGrote BrandHulpverleningKleine BrandOnderzoekPersberichtenPolitie

Reportage van de incidenten tijdens de Jaarwisseling | Rotterdam

Rotterdam/ Dordrecht – Bij de viering van oud en nieuw deden zich in de eenheid Rotterdam geen grote incidenten voor. Wel waren er veel kleine branden, vernielingen en raakten veel mensen (ernstig) gewond als gevolg van vuurwerk.

Zo’n twintig keer moest de ambulance uitrijden voor vuurwerkslachtoffers, enkelen raakten zeer ernstig gewond. Op de Gado Meirstraat in Spijkenisse raakten een vader en zoon gewond aan het hoofd bij het afsteken van vuurwerk. Op de Binnensingel in Vlaardingen gooide een man een vuurwerkprojectiel in een betonnen vuilcontainer, die vervolgens explodeerde. De man raakte gewond aan hand en been. Op de Koedoodstraat in Rotterdam raakte een 47-jarige Rotterdammer zijn hand kwijt bij het afsteken van een Cobra, een illegaal stuk vuurwerk.

Brand
Aan het begin van de avond brak op de Zocherstraat in Rotterdam brand uit op een balkon nadat hier vuurwerk op was gegooid. Vanwege de ontruiming van een aantal woningen werd opgeschaald naar de categorie grote brand. Twee uur later konden de meeste bewoners weer terug naar hun huis. Voor vier bewoners is onderdak geregeld. Rond 22.00 uur brak een brand uit in een kelder van een portiek op de Burgemeester van Haarenlaan in Schiedam.

Brandweer bekogeld
Twee maal moest de politie uitrukken om de brandweer te hulp schieten toen zij met vuurwerk werden bekogeld tijdens bluswerkzaamheden. Op de Nieuwe Maasstraat in Schiedam moest de ME in actie komen. Daarbij is één persoon aangehouden. Ook op de Houdringeweg in Rotterdam werd de brandweer bekogeld tijdens bluswerkzaamheden. Na de komst van de ME konden zij alsnog de brand blussen. Hierbij zijn twee aanhoudingen verricht.

Ongeregeldheden
De viering van oud en nieuw leidde nergens tot grote verstoringen van de openbare orde. Wel moest de politie een aantal keer optreden tegen groepen die uit waren op ongeregeldheden. Door kordaat optreden was het op deze plekken snel weer rustig.

Foto’s: Kevin Schenk

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.