Stille tocht na moord op buurman Knut | Kringdans Capelle aan den Ijssel

Capelle aan den IJssel – Buurtbewoners van Capelle-Schollevaar hebben maandagavond stilgestaan bij het overlijden van de 55-jarige geliefde buurman Knut. Een groep van 100 – 150 personen maakte maandagavond een rondje door het Schollebos. De route die de geliefde Capellenaar vaak met zijn katten maakte.

Kennissen, familie, vrienden ook de burgemeester liepen mee tijdens de Stille Tocht. Burgemeester Peter Oskam was ook aanwezig, hij sprak de aanwezigen toe dat de het nieuws ook bij de gemeente hard is binnengekomen. Knut was een geliefde man, hij stond voor iedereen klaar en maakte graag een praatje. De kinderen waren gek op hem, vandaar dat er ook zoveel tekeningen waren gemaakt, aldus de burgemeester.

De man is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. Hulpverleners rukten nog uit voor een reanimatie maar hulp mocht niet meer baten. Hij bleek al te zijn overleden. Medewerkers van de Forensische Opsporing zijn twee dagen bezig geweest met sporenonderzoek in de woning. In de loop van vrijdagavond richtte de politie een grootschalig onderzoek op.

Mensen die mogelijk bruikbare informatie hebben voor het onderzoek worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniems tips melden kan via Meld Misdaad Anoniemop de website of via 0800-7000. Ook mensen die camerabeelden hebben uit de buurt worden gevraagd contact op te nemen

Foto’s: Jeffrey Jacobs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.