Geen categorie

 TBS’er langer vast na reeks incidenten Kijvelanden

De 23-jarige Jundrick L. blijft langer vast zitten, dat heeft de rechtbank van Rotterdam besloten tijdens een pro-forma zitting vandaag.

Jundrick L. heeft een reeks aan incidenten veroorzaakt in TBS-kliniek de Kijvelanden in Poortugaal. De TBS’er verbleef op een afdeling voor Extreem- vlucht en beheers-gevaarlijke (EVBG). 
Het begon in februari, waar L. meermaals de inboedel had vernield in de kliniek, waaronder door het stichten van brand. 

In maart heeft L. een medewerker van de Kliniek zwaar mishandeld, wat heeft geleid tot een wervelbreuk. In mei werd een collega van het slachtoffer bedreigd met een scherp voorwerp. ‘Ik ben niet te vertrouwen en ga de aanwezige stafleden neersteken.’ In juni werd L. aangehouden door het arrestatieteam omdat hij zijn ruit kapot gemaakt  had en het onduidelijk was of hij wilde ontsnappen. 

De advocaat van L. zag graag dat zijn cliënt zijn proces in de van Mesdagkliniek in Groningen (TBS) mocht afwachten. Volgens de advocaat is het van belang dat zijn cliënt zo snel mogelijk behandeling krijgt voor zijn psychiatrische gezondheid. 

Het openbaar ministerie eiste dat L. langer vast moest zitten, wat de rechtbank ook heeft opgelegd omdat het niet ondenkbaar is dat L. een langere gevangenisstraf krijgt voor het zwaar mishandelen van een medewerker in de kliniek. 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.