AllesEvenementen

Top weekend voor Rockanje Classic Race | Rockanje

ROCKANJE – Zaterdag 24 & Zondag 25 mei werd in het centrum van Rockanje weer het jaarlijkse motorrace evenement Rockanje Classic gehouden.

De Rockanje Classic Races zijn uniek aangezien deze plaats vinden op het nog enige originele stratencircuit in Nederland zoals dit in de jaren ’50-’70 werd gebruikt voor de competitie races en behoort tot de twee grootste evenementen van Nederland in zijn soort. Gemiddeld wordt het evenement bezocht door 3500 tot 5000 bezoekers.

Zaterdag 24 mei werden er races gehouden voor zijspannen en de klassieke motoren. De deelnemers kwamen uit binnen en buitenland om aan de Races mee te doen. Als “special act“ was dit jaar het stuntteam “Northside Freestyle” te gast, Die 3x per dag een show gaven en de gekste stunts deden met hun motoren.

Zondag 25 Mei stond de dag in het teken van de Open Nederlands Kampioenschap Supermoto . Deze werd zowel over de weg gereden als door het zand. De organisatie had een speciaal crosscircuit aangelegd voor de Supermoto race.

In ochtend werden er trainingswedstrijden gereden door de Supermoto teams die uit Nederland,Engeland,Frankrijk,Belgie,Duitsland kwamen. In de middag werden de echte wedstrijden gehouden waar onder andere een rijder van het Rockanje Racing team heeft gewonnen.

De organisatie kijkt terug op een druk en geslaagd weekend.

Foto’s: Kevin Schenk | Deze zijn via de link hieronder te bekijken.

Zondag:

http://www.fotosjors.eu/fotoalbums-oud/laatste-fotos/25-5-2014-open-nederlands-kampioenschap-supermoto

Zaterdag:

http://www.fotosjors.eu/fotoalbums-oud/laatste-fotos/24-5-2014-rockanje-classic-races-2014

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.