Twee gewonden en vijf aanhoudingen na achtervolging | Grote Kreek Rotterdam

Rotterdam – Vrijdagavond zat de politie achter een gestolen auto aan toen de auto met inzittenden zichzelf vastreden op een opengebroken weg op de Grote Kreek in Rotterdam. Twee inzittenden raakten gewond. Buiten de auto zijn nog drie verdachten aangehouden.

Om acht uur ’s avonds kreeg de politie in de omgeving van de Willemsbrug een ‘hit’ van het ANPR-systeem, een camerasysteem dat kentekens leest en een automatisch signaal geeft bij een bijzonderheid zoals een gestolen voertuig.

Richting IJsselmonde

De gestolen auto reed over de Willemsbrug van Noord naar Zuid richting Feijenoord. Agenten namen positie in bij bureau Veranda om de gestolen auto te stoppen. Toen de auto langs de agenten reed, reden zij op de gestolen auto in om hem tot stoppen te dwingen. De gestolen auto wist echter te ontkomen en reed op hoge snelheid verder door het bioscoopgebied richting IJsselmonde.

Crash op Grote Kreek

Op de Grote Kreek, waar de weg opgebroken is, reed de bestuurder van de gestolen auto een openliggend stuk weg in. Twee inzittenden raakten hierbij gewond, de andere inzittenden vluchtten weg. Agenten wisten in de omgeving nog drie inzittenden aan te houden. De vijf verdachten zijn vier mannen en één vrouw, tussen de 17 en 20 jaar en komen uit Rotterdam en Spijkenisse.

Bron: Politie | Foto’s: Kevin Schenk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.