AmbulanceHulpverleningmisdrijfMishandelingOnderzoekPersberichtenPolitieVechtpartij

Twee mannen mishandelen agent en houden hem in nekklem | Meent Rotterdam

Rotterdam – Een agent is gewond geraakt bij een vechtpartij op de Meent in de nacht van zaterdag op zondag 21 januari. De twee mannen (25 en 58 jaar oud uit Rotterdam) zijn aangehouden.

Agenten kregen rond 01:30 uur een melding van beveiligers die bij een vechtpartij stonden op de Meent in Rotterdam. De rust is weergekeerd wanneer de agenten op de Meent aankomen. Het besluit wordt genomen om namen van alle betrokkenen te noteren en iedereen weg te sturen. Iedereen is ermee akkoord, behalve een vrouw. Zij luistert niet naar de vorderingen van agenten om weg te gaan. 

Nadat de agent de vrouw nog een aantal keren heeft gewaarschuwd, geeft hij haar een duwtje in de richting van waar zij heen moet gaan. De agent wordt direct aangevallen door twee mannen. Zij slaan, bijten en houden de agent vast in een nekklem.

De twee mannen worden, met de hulp van andere agenten, direct aangehouden. De twee mannen zijn 25 en 58 jaar oud en komen uit Rotterdam. De agent wordt door ambulancepersoneel onderzocht op zijn verwondingen. Dankzij de goede zorg die hij krijgt in de ambulance, hoeft hij niet naar het ziekenhuis te gaan.

Geweld tegen politieagenten is onacceptabel
Er wordt geen geweld gebruikt tegen agenten, in welke vorm dan ook.
Politie en justitie hebben dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.