ArrestatieteamHulpverleningmisdrijfMishandelingOnderzoekovervalPersberichtenPolitie

Tweede aanhouding in onderzoek overval met aanranding | Estafettestraat Rotterdam

Rotterdam – Dinsdag 9 juli is in de vroege ochtend in zijn woning in Eindhoven een 39-jarige man van zijn bed gelicht vanwege een verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval in de Rotterdamse Estafettestraat.

Twee mannen dringen zaterdag 27 april een woning aan de Estafettestraat binnen en doorzoeken het huis op zoek naar waardevolle spullen. Een derde man blijft achter bij de auto waar ze mee gekomen zijn.

Het is rond 19 uur ’s avonds als de bewoonster en een vriendin van haar thuis komen.  De overvallers zijn dan nog in het huis. Als zij de vrouwen opmerken dwingen zij hen naar binnen te gaan. Daar worden zij door de mannen bedreigd met een vuurwapen en betast.

De overvallers vragen de vrouwen waar ‘het geld’ is, maar de vrouwen hebben geen idee waar de mannen het over hebben. De mannen gaan er uiteindelijk met verschillende goederen vandoor.

De politie is direct een onderzoek gestart met onder meer buurtonderzoek en sporenonderzoek door de Forensische Opsporing. Het onderzoek leidde op 30 april tot de aanhouding van een 41-jarige man uit Den Haag. Vanmorgen, dinsdag 9 juli, werd een tweede verdachte aangehouden; een 39-jarige man uit Eindhoven.

Het onderzoek wordt voortgezet.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.