Veel stormschade meldingen voor brandweer Albrandswaard

POORTUGAAL – Zaterdagmiddag 25 juli werd rond 14:00 uur de vrijwillige brandweer van Albrandswaard gealarmeerd voor hun 2e stormschade melding. Nadat ze op de Slotsedijk in Rhoon een boom van de weg hadden gehaald mochten ze nu naar de Sikkel in Poortugaal.

Ter plaatse hadden bewoners gebeld omdat er een boom was omgevallen en in hun tuin terecht was gekomen. De Heg van de woning is hierdoor vernield. De brandweer heeft met 2 kettingzagen de boom en takken weg gezaagd en kon hierna weer vertrekken.

Om 15:00 uur kwam alweer de 3e melding en dit keer op de Varleweg in Poortugaal. Ter plaatse bleek er een boom te zijn omgevallen en blokkeerde deze het fietspad dat door het valckesteynse bos loopt. De brandweer heeft de boom naar de berm gesleept en kon meteen om 15:20 uur terug naar Sikkel voor hun 4e melding.

Ter plaatse hadden de bewoners opnieuw de brandweer gebeld omdat de andere boom er naast ook op omvallen stond. De brandweer heeft de takken van de boom gezaagd zodat deze minder wind zal vangen en niet zal omvallen op de woning.

Foto’s: Kevin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.