AllesmisdrijfOnderzoekPersberichtenPolitie

Vermiste Ricardo Kooij werd met bijl doodgeslagen | Rotterdam

ROTTERDAM – Rotterdammer Ricardo Kooij (24), die volgens de politie afgelopen zomer werd vermoord en van wie het stoffelijk overschot nog steeds niet is gevonden, is doodgeslagen met een bijl.

Dat stelt justitie, die verdachte Michael H. (42) gaat vervolgen voor moord. De zaak lijkt nog gruwelijker te zijn, want H. zou het stoffelijk overschot na het misdrijf hebben verbrand en begraven.

Vermist
Ricardo Kooij, door vrienden Nookie genoemd, wordt sinds 1 juli vermist. De politie zegt aanwijzingen te hebben dat hij bij een ruzie met H. in diens woning in Rotterdam-Zevenkamp is omgebracht. Dat is door de recherche geconstateerd naar aanleiding van bloedsporen die in augustus in H.’s woning zijn aangetroffen.

Tattoo Mike
Kooij en verdachte H. waren vrienden. Regelmatig sliep Kooij, die en zwervend bestaan leidde, bij H., in zijn omgeving bekend staand als Tattoo Mike. Hij zwijgt volgens een bron rond het onderzoek in alle toonaarden.

Dumpplek
Het heeft er alle schijn van dat een 25-jarige kennis van H. uit Capelle aan den IJssel wel tegen de politie heeft gepraat over de mogelijk dumpplek van Kooij. De man werd in augustus aangehouden en later vrijgelaten.

Het Openbaar Ministerie meldt dat hij nog wel wordt verdacht van betrokkenheid bij het wegmaken van het lijk. De politie zegt aanwijzingen te hebben dat het lichaam in de omgeving van H.’s woning moet zijn verborgen. Door Defensie is daar op en rond de Zevenhuizersplas en het water bij metrostation De Tochten naar gezocht, echter zonder resultaat.

Bron: AD | Foto’s: Jeffrey Jacobs

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.