AllesOnderzoekPersberichtenPolitie

Verschillende Vuurwerkvangsten in de Regio | Rotterdam

Rotterdam – Dankzij meldingen van buurtbewoners heeft de politie dit weekend diverse vuurwerkvangsten gedaan.

In een woning aan de Burgemeester Molenaarstraat in Rotterdam heeft de politie vrijdagmiddag dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem 73 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Een 21-jarige man is aangehouden.

Zaterdag werd in een woning aan de Degefors in Schiedam illegaal vuurwerk aangetroffen. Dit bleek het eigendom te zijn van een 14-jarige Schiedammer die daar aan het logeren was. Het betrof een Supercobra en een hoeveelheid illegaal knalvuurwerk. In de woning van de verdachte werden nog twee pakken nitraat en wat anders los illegaal vuurwerk aangetroffen. De verdachte is heengezonden en zal later op een TOM-zitting moeten komen.

Zondag werd op de Mozartlaan in Maassluis een hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen nadat een buurtbewoner melding had gedaan van overlast. In de woning werden drie supercobra’s, negen grote vlinderbommen en een hoeveelheid nitraatbommen aangetroffen. De man is aangehouden en na verhoor heengezonden. Hij mag zich later verantwoorden bij de rechter.

De politie ontvangt deze dagen veel meldingen van vuurwerkoverlast. Er wordt geprobeerd op zo veel mogelijk meldingen te acteren. Dit gebeurt zowel herkenbaar (in uniform) als onherkenbaar. Heeft u kennis van bezit van illegaal vuurwerk, meld dit dan via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Aniniem 0800-7000.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.