Vijf jaar cel en tbs voor moord met hakbijl | Poortugaal

POORTUGAAL – De 61-jarige Gautemkoemar S. krijgt voor de moord met een hakbijl op zijn bovenbuurvrouw een celstraf van vijf jaar. Ook krijgt hij tbs en moet hij de uitvaartkosten van het slachtoffer betalen. Dat heeft de rechtbank in Dordrecht dinsdag bepaald.

S. bracht op 13 december vorig jaar de 67-jarige vrouw op brute wijze met een hakbijl om het leven in de portiek van hun flat aan de Waalstraat in Poortugaal. De verdachte ging door het lint nadat zijn bovenbuurvrouw geluidsoverlast bleef veroorzaken. Hij sloeg meerdere malen met een hakbijl in op het hoofd van het slachtoffer.

Getreiterd
Vanaf het najaar van 2013 werd S. in zijn beleving opzettelijk getreiterd met de geluidsoverlast van zijn bovenbuurvrouw. Hij klaagde erover bij de wijkagent, de woningbouw en buurtbewoners. De geluidsoverlast is nooit vastgesteld door anderen. De rechtbank spreekt over gewone leefgeluiden in een oudere woning.

In het voorjaar van 2014 kwam haar buurman bij haar met verhalen over de geluidsoverlast die ze zou veroorzaken. Hij heeft toen gezegd dat hij haar zou afmaken. In de zomer stond hij met een hamer voor haar deur.

Waarschuwing
Op 22 november sprak hij zijn buurvrouw in de gang aan en gaf hij een laatste waarschuwing voor de geluidsoverlast.
De fatale zaterdagmiddag in december hoorde S. zijn bovenbuurvrouw de woning verlaten. Hij pakte het hakmes uit de kast en trof zijn bovenbuurvrouw in de hal.

Bron: Dichtbij | foto’s: Kevin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.