AllesBrandweerDierenHulpverlening

Waterkip zit vast in Duiker Jan Van Almondestraat | Poortugaal

Poortugaal – De Brandweer van Albrandswaard werd Dinsdagochtend gealarmeerd voor een hulpverlening dier in nood op de Jan Van Almondestraat in Poortugaal.

Ter plaatse zat er in een duiker bij een sloot een waterkip vast. het dier zat er al vanaf zondag in en kon er niet meer uit. De brandweer heeft eerst met een schepnet geprobeerd het dier eruit te krijgen maar het beest ging daarop de buis in van de duiker.

De brandweer heeft toen het water de duiker in laten stromen om te proberen de waterkip door de buis te laten stromen richting de andere kant van het water om hem er daar uit te halen. helaas lukte dit niet en heeft een buurtbewoner brood in de duiker gegooid zodat de waterkip wat kon eten.

De brandweer heeft het schepnet in de duiker gezet, zodat als de waterkip het schepnet in zwemt door de buurtbewoners eruit gehaald kan worden.

De Brandweer is hierna terug naar de kazerne gegaan. buurtbewoners zullen af en toe gaan kijken bij de waterkip en hem eruit halen als die in het schepnet zit.

Foto’s: Kevin schenk

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.