Geen categorie

Week van protest in Rotterdam tegen het asielbeleid in Nederland

Sinds afgelopen vrijdag hebben linkse activisten een braakliggend terrein aan de Nassaukade in Rotterdam-zuid gekraakt, en daar een zogenaamd “No Border Camp” opgezet. Deze groep activisten voert actie tegen het door hun zo genoemde “keiharde asielbeleid” in Nederland.

Afgelopen week zijn er dagelijks acties geweest.

Zaterdag: Een lawaai demonstratie bij het detentie centrum Rotterdam airport, dit werd vrijwel dagelijks gedaan.

Zondag: Een lawaai demonstratie bij het politie bureau aan de St. Jobsweg waar actievoerders de vaarroute van de politie boten blokkeerde door middel van rubberbootjes.

Maandag: Actie voerders vroegen in de omgevingen van de bibliotheek in het centrum van Rotterdam blanke voorbijgangers naar hun identiteitsbewijs omdat dit volgens hun is waar buitenlanders mee te maken hebben. Ook is er een spandoek op het hoogste punt van De Hef opgehangen met de tekst “burn all borders” deze is later door de politie weer verwijderd.

Dinsdag: Een stille demonstratie bij de bibliotheek in het centrum van Rotterdam voor een gezin waarvan de vader het land uitgezet is.

Woensdag: Opnieuw vroegen activisten blanke voorbijgangers om hun identiteitsbewijs en is er een lawaai demonstratie gehouden bij het detentie centrum.

Donderdag: Een ludieke actie in het centrum van Rotterdam met de naam: Beursgang Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor apartheid en mensenhandel

Vrijdag: Een actie in Den Haag en Amsterdam tegen de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst)

Zaterdag werd de actieweek afgesloten met een grote protest actie waarbij de activisten met veel lawaai en spandoeken door het centrum van Rotterdam zijn gelopen. Omdat er ook een tegen actie zou komen van het rechtse identitair verzet was er veel politie op de been, uiteindelijk was er een klein groepje die een tegen geluid gaf het is niet duidelijk of dit leden van het identitair verzet waren. Op een aantal kleine opstootjes na is de actie verder rustig verlopen voor zo ver bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.

In de loop van de week zijn er een aantal gebouwen beklad met leuzen die ook gebruikt werden door de activisten, de politie onderzoekt nu of de daders daarvan ook gezocht moeten worden onder de activisten.

DSC02852 DSC02853 DSC02858 DSC02878  DSC02885DSC02893 DSC02904DSC02897

Gerelateerde artikelen