AllesOnderzoekPolitie

Woning Aboutaleb extra bewaking na bedreigingen | Rotterdam

Rotterdam – Het huis van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wordt extra bewaakt. Er is dinsdagavond een dreiging binnengekomen bij de politie. Die wordt ‘uiterst serieus’ genomen. Dat bevestigt een politiewoordvoerder na een bericht van RTV Rijnmond.

De politie kan niets zeggen over de achtergrond van de dreiging. ‘We doen onderzoek’, zegt de woordvoerder. Over de precieze beveiligingsmaatregelen doet de politie geen mededelingen. Het is niet bekend of er iemand is opgepakt. Het is ook niet duidelijk of er een verband is met de bekerwedstrijd Ajax-Feyenoord van woensdag. Daar mogen geen Feyenoord-supporters bij zijn.

De woordvoerder van Aboutaleb wil niet reageren op de bedreiging en de bewaking. Hij verwijst voor commentaar naar de politiewoordvoerder.

In februari 2009 werd een Feyenoord-hooligan opgepakt omdat hij Aboutaleb met de dood zou hebben bedreigd. Enkele dagen eerder hadden Feyenoord-supporters vernielingen aangericht bij een demonstratie in de Rotterdamse binnenstad en Aboutaleb wilde de schade op ze verhalen. De aanhangers hadden gedemonstreerd tegen het besluit dat zij 5 jaar lang geen uitwedstrijden bij Ajax mochten bijwonen.

In november werd een Rotterdammer opgepakt omdat hij wethouder Hamit Karakus zou hebben willen laten doden. De bedreiging zou voortkomen uit een langer lopend conflict dat de man over een pand zou hebben gehad en waarbij de wethouder vanuit de gemeente betrokken was geraakt.

Bron Ad.nl

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.