AllesAmbulancemisdrijfOnderzoekovervalPolitie

Woning overvallen Op de Kraaijeveldleede | Barendrecht

Barendrecht – Vrijdagmiddag raakte een 61-jarige Barendrechtse lichtgewond toen drie mannen haar in haar woning Op de Kraaijeveldleede overvielen. Een hondengeleider en zijn politiehond, beiden in vrije tijd, hielden één overvaller korte tijd later aan. Deze 22-jarige Eindhovenaar liep een bijtwond op van de hond.

Omstreeks 12:15 belde één van de daders aan bij het slachtoffer met een bos bloemen. De vrouw vertrouwde het niet, maar voordat ze de voordeur kon sluiten, drongen de daders de woning binnen. Ze bedreigden haar met een mes. Ook werd ze geschopt en geslagen. Met een nog onbekende buit verlieten de daders de woning.

Een hondengeleider van de politie in vrije tijd werd door buurtgenoten gealarmeerd en ging naar de woning. Hij raakte met één van de overvallers in gevecht waarbij de verdachte wist te ontkomen. De agent haalde zijn diensthond uit zijn woning en liet deze het spoor van de verdachte volgen. De diensthond vond de overvaller in een sloot en greep deze in een been. De twee andere daders ontkwamen op een na de overval gestolen bromfiets. Ze dwongen een vrouw deze af te geven. Deze bromfiets troffen agenten kort daarna aan in de omgeving. Ook werd de buit aangetroffen door een buurtbewoner die deze afgaf aan agenten.

De politie vraagt getuigen zich te melden op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000

Foto’s: Kevin schenk

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.