AllesBrandweerGaslucht

Woningen en school ontruimd door gaslucht

Vlaardingen – Aan de Van Boisotstraat heeft de brandweer op een dondermiddag een aantal woningen ontruimd en ook een school werd ontruimd.
Kinderen die aanwezig waren in de school die werd ontruimd zijn ontvangen door hun ouders en/of verzorgers.
Omstreeks 3 uur s’middags kwam er een melding binnen bij de brandweer van een mogelijke gaslek in een kruipruimte van één van de portiekwoningen die zijn ontruimd.
Bij aankomst bleek er een groot gaslek te zijn waarop de brandweer met groot materiaal uitrukten.

Het gaat om een totaal van 18 woningen die zijn ontruimd aan de Van Boisotstraat, uit voorzorg is er ook een ambulance met spoed ter plaatse gevraagd.

Stedin heeft monteurs gestuurd om het lek te dichten. Na onderzoek bleek de gaslek afkomstig te zijn uit een portiekwoning waarbij het gas vrij komt uit de rechterportiekwoning. Stedin heeft het elektriciteit net volledig afgesloten in de portiekwoning.
De RET heeft een bus ingezet om geëvacueerde bewoners op te vangen die tijdelijk werden ondergebracht aan het Lentiz-College aan de Ary Koplaan.

Stedin heeft het gastoevoer stopgezet waardoor er geen gas meer vrij komt in de portiekwoning. De woningen van de portiekflat worden geventileerd door de brandweer om de penentrante gaslucht te verdrijven. Na het verdrijven van de gaslucht door de brandweer zal Stedin de leidingen repareren waar het lek is ontstaan.

(Foto Twitter: @Markbos)
BfzPTe1IAAAXLkg

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.