AmbulanceBrandweerGebouwbrandGrip 1Grip 2Grote BrandGrotehulpverleningHulpverleningKleine BrandMiddel BrandMiddelhulpverleningOnderzoekPersberichtenPolitie

Update onderzoek explosie | Schammenkamp Rotterdam

Rotterdam – Na de heftige explosie maandagavond 29 januari is de politie non-stop bezig geweest met het onderzoek aan de Schammenkamp. De eerste prioriteit van dit onderzoek is gericht om de vermiste personen te traceren en om vast te stellen hoe dit alles heeft kunnen gebeuren.

Veel verhalen doen de ronde, ook de politie hoort deze. Het is nu veel te vroeg om een conclusie te trekken zegt de politie. Het onderzoek dat wordt verricht door de Forensische Opsporing zal hopelijk meer duidelijkheid geven.

2 februari – 10.00 uur
Uit het onderzoek is gebleken dat het gaat om een deel van een lichaam. Dat deel is geborgen en wordt onderzocht. Ook wordt er dna afgenomen om te kunnen komen tot een identificatie. Er wordt verder gezocht of er nog meer delen liggen.

2 februari – 05.30 uur
De politie heeft onder de brokstukken van het wooncomplex het vermoedelijke lichaam aangetroffen van een derde slachtoffer. Dit wordt bij daglicht nader onderzocht door de forensisch rechercheurs. Zij worden hierbij geholpen door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). 

1 februari – 21.45 uur
De zoekwerkzaamheden hervat. Alles wordt in het werk gesteld om ook het derde slachtoffer zo snel mogelijk te kunnen vinden. De politie stopt niet met zoeken voordat ook hij gevonden is. 

1 februari – 21.30 uur
Rond 20.30 uur troffen agenten het lichaam aan van het 22-jarige vermiste slachtoffer. Zijn lichaam is inmiddels geborgen en nadat de familie kort afscheid heeft kunnen nemen, is het lichaam meegenomen voor verder onderzoek. 

1 februari – 21.45 uur
De zoekwerkzaamheden hervat. Alles wordt in het werk gesteld om ook het derde slachtoffer zo snel mogelijk te kunnen vinden. De politie stopt niet met zoeken voordat ook hij gevonden is. 

1 februari – 00.30 uur

Vanavond zijn de werkzaamheden bij de Schammenkamp tijdelijk stilgelegd, doordat omstanders het afgezette gebied wilde betreden. Na gesprek keerde de rust terug en zijn de werkzaamheden rond 23:15 uur weer hervat. Hierna besloot een kleine groep terug te keren. Enkelen probeerden wederom over en langs de hekken te klimmen. Twee mannen zijn hiervoor aangehouden. De werkzaamheden gaan vannacht door.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.