cocaïneDiefstalDrugsHulpverleningmisdrijfOnderzoekPersberichtenPolitie

37x bekeuring voor vast houden telefoon tijdens rijden bij grote verkeerscontrole | Spartapark-Noord Rotterdam

Rotterdam – Vrijdagmiddag 7 juli vanaf 15.30 uur heeft een grote verkeerscontrole plaatsgevonden aan de Spartapark-Noord.

De verkeerscontrole werd georganiseerd door de politie, Koninklijke Marechaussee, douane, handhaving, RDW en Veilig Verkeer Nederland. Honderden automobilisten en scooterrijders werden van de weg gehaald voor een controle op de parkeerplaats bij het Sparta Stadion.

Het RDW controleerde de voertuigen of deze geschikt waren om op de weg te rijden. De politie voerde alcoholcontroles uit en controleerde gegevens van de bestuurders. Ook had de politie een rollerbank geplaatst.

Zo werden alle scooters die gecontroleerd werden op de rollerbank gezet om de maximum snelheid te meten. Handhaving, politie en de Koninklijke Marechaussee waren met motoren op de weg om scooterrijders en automobilisten mee te nemen.

Zo werden er 145 voertuigen gecontroleerd, 92 scooters en vele passanten werden onderworpen aan een alcoholcontrole. Dat deze verkeerscontroles hard nodig zijn bewezen de resultaten wel, 176 bekeuringen werden er uitgeschreven voor onder andere de volgende feiten:

48x Niet dragen autogordel , 37x Mobiele telefoon vasthouden tijdens het rijden, 22x Snelheidsovertreding scooters (variabel).

16x Bromfiets op het fietspad, 11x Geen rijbewijs bezitten en voertuig besturen, 7x Geen helm dragen, 3x Kind los voorin het voertuig, 1x Geen DB killer motor.

Naast de vele bekeuringen zijn er ook 8 aanhoudingen verricht:

1x aanhouding gestolen scooter, 1x belediging, 2x aanhouding ongewenst vreemdeling, 2x aanhouding artikel 8 alcohol. 1x aanhouding artikel 8 drugs, 1x aanhouding artikel 8 alcohol/drugs.

Foto’s: Jeffrey – Nieuwsopbeeld

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.