Zeer grote brand bij bedrijf Maripharm | Nieuw-Mathenesserstraat Rotterdam

Rotterdam – Vrijdag 20 december is rond 21.50 uur een brand gemeld aan de Nieuw-Mathenesserstraat. Binnen tien minuten heeft de brandweer opgeschaald naar het sein ‘grote brand’. Even later werd er opgeschaald naar ‘Zeer grote brand’ en werd GRIP-1 afgekondigd.

De brand woedt in een farmaceutisch laboratorium van Maripharm, een bedrijf dat medicijnen en onder andere medicinale wiet produceert. De eigenaar van het bedrijf alarmeerde de brandweer, nadat deze rookontwikkeling zag op de camerabeelden.

Er is sprake van forse rookontwikkeling en is uitslaand. Mede door de aanwezigheid van chemische stoffen in het pand en de rook hebben de hulpdiensten groots opgeschaald. De brandweer probeert de brand te beperken en te voorkomen dat deze niet overslaat op andere omliggende gebouwen.

NL-Alert: ‘ramen en deuren gesloten houden’
De hulpdiensten adviseren mensen om uit de rook te blijven en hulpdiensten ruimte te geven. Er is eveneens een NL-alert uitgegeven, waarin omwonenden worden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

Een feest dat vanavond gepland stond in het Diva Part Centre aan de Gustoweg, Rotterdam, wordt afgelast in verband met rookoverlast in het pand. De tram rijdt door, maar stopt niet op alle haltes in verband met de rook.

Foto’s: Kevin Schenk

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.