AllesBrandweerGebouwbrandGrote BrandOnderzoekPolitie

Zeer grote uitslaande brand in shoarmazaak | Middelharnis

Middelharnis – In een shoarmazaak aan het Zandpad in Middelharnis heeft in de nacht van zondag op maandag na een explosie een grote uitslaande brand gewoed. De brandweer maakte groot alarm en bestreed het vuur met acht tankautospuiten. Er is één persoon aangehouden.

De brand bij Efes Döner Pizzeria in de winkelstraat werd rond kwart voor drie ontdekt. Daarbij werd een explosie gehoord. Een deel van de gevel belandde daarbij op straat. De zaak brandde compleet uit.

Het vuur breidde zich al snel uit naar naastgelegen panden. Een naastgelegen muziekwinkel brandde eveneens volledig uit. Hierbij zijn veel instrumenten verloren gegaan.

Appartementencomplex ontruimd
Door de geringe wind zou er in de omgeving weinig overlast zijn geweest van rook. Wel werd uit voorzorg een nabijgelegen appartementencomplex ontruimd. De bewoners werden op straat opgevangen. De brandweer verrichtte metingen en ventileerde de woningen.

Loco-burgemeester Frans Tollenaar liet zich ter plaatse informeren over de brand en heeft met de bewoners gesproken. Inmiddels zijn 18 mensen weer terug naar hun woningen. Twee woningen worden nog geventileerd.

Het Beneden Zandpad is voorlopig in beide richtingen afgesloten vanwege de aanwezige hulpdiensten. Ook de Singelkade is niet bereikbaar voor het verkeer.

Korpsen uit wijde omgeving aanwezig
De brandweer moet de hulp inroepen van collega’s uit de omgeving. Tegen 4:30 uur lukte het de brandweer de brand in te sluiten. Rond 4:45 uur werd door de brandweer het sein brand meester gegeven.

Pas om 6:00 uur uur meldde de brandweer dat de brand onder controle was. Er brandde toen nog wel een gasleiding. Eneco heeft deze afgesloten.

Man met brandwonden aangehouden
Een man die zich met brandwonden bij een ziekenhuis meldde, is als verdachte aangehouden. Hij wordt door de politie verhoord. Voor zover bekend zijn er verder geen mensen gewond geraakt.

Bron: Rijnmond | Foto’s: Remco Kap

Gerelateerde artikelen