AllesAmbulanceBrandweerGebouwbrandGrote BrandMiddel BrandOnderzoekPolitie

ZeerGrote Grip 2 brand bij voormalige AVR | Rotterdam

Rotterdam – In het pand van de voormalige AVR aan de Brielselaan op Rotterdam-Zuid is maandagmiddag even na vier uur brand uitgebroken. De brand was uitslaand en de rookwolken waren in de wijde omtrek te zien. Tegen zes uur was de brand onder controle.

Vanwege de brand is de Doklaan in beide richtingen afgesloten. Ook de Maastunnel is in beide richtingen afgesloten. Verkeer van en naar Zuid wordt geadviseerd om andere routes te kiezen. Het verkeer wordt al in ruime omtrek gewaarschuwd dat de tunnel is afgesloten. Inmiddels is er een flinke verkeerschaos ontstaan. De tunnel blijft afgesloten totdat de brandweer zeker weet dat het veilig is.

De brand werd opgeschaald naar GRIP 2. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam zijn extra eenheden, ook vanuit de politie, aanwezig om bijstand te verlenen. Rijnmond Veilig heeft een sms-alert verzonden waarin omwonenden wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

Volgens de brandweer is de brand vermoedelijk ontstaan door werkzaamheden aan een kunststof cilinder.

Eigenaar Hennie van der Most, die in het pand een pretpark wil beginnen, zit in het buitenland en werd volkomen verrast door het nieuws over de brand. In gesprek met een redacteur van RTV Rijnmond reageerde hij zeer geschrokken.

Bron: Rijnmond | Foto’s: Kevin Schenk

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.