OnderzoekPersberichtenPolitie

Zes aanhoudingen in grootschalig drugsonderzoek

Rotterdam – Op dinsdag 14 mei heeft de politie eenheid Rotterdam op woonwagenkampen aan de Sevenaerstraat, Bijenpark en de Albatroslaan in Rotterdam en de Erasmusweg in Den Haag in totaal vijf mannen en een vrouw aangehouden. Ze worden verdacht van de handel in verdovende middelen en/of deelname aan een criminele organisatie die zich bezig houdt met het plegen van drugsgerelateerde misdrijven en witwassen. Het gaat om vier mannen van 31, 36, 56 en 61 jaar oud uit Rotterdam, een 36-jarige Rotterdamse en een 37-jarige man uit Amsterdam.

Growshop leverancier

Het opsporingsonderzoek naar de vanmorgen aangehouden verdachten startte twee jaar geleden op basis van informatie dat er op grote schaal hennepkwekerijen geëxploiteerd werden. Leden van de organisatie zouden daarvoor producten afnemen van een bedrijf uit Zoetermeer. Dit betreft een bedrijf dat op papier apparatuur voor de agrarische sector- en hydrocultuur industrie distribueert. In de praktijk bleek het een growshop leverancier. Het bedrijf wordt verdacht van medeplichtigheid aan de exploitatie van hennepkwekerijen.

Miljoenen verdiend

De afgelopen twee jaar zijn 33 kwekerijen opgerold waarvan het vermoeden bestaat dat ze door de organisatie werden geëxploiteerd. Drie van de aangehouden mannen worden verdacht van het organiseren van henneptransporten naar Engeland. Met de illegale handel zouden de verdachten miljoenen euro’s hebben verdiend.

Doorzoekingen met o.a. defensie

Op dit moment vinden op 15 locaties in Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Amsterdam, Moerdijk en Zwanenburg doorzoekingen plaats. Bij de doorzoekingen maakt de politie gebruik van AST (Advanced Search Teams)-teams van Defensie. Deze specialisten beschikken over geavanceerd gereedschap. Materieel als een grondradar maakt het mogelijk tot enkele meters in de bodem te kijken of ‘door’ muren en objecten om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken.
Bij de doorzoekingen worden waardevolle zaken in beslag genomen. Er zijn al diverse auto’s, motoren, een jetski in beslag genomen. Ook zijn er twee vuurwapens aangetroffen.

Bron & Foto’s politie.nl

In beslag genomen auto drugsonderzoek Rotterdam

Gerelateerde artikelen