AllesAmbulanceBrandweerGrip 1GrotehulpverleningHulpverleningMiddelhulpverleningOnderzoekOngevalPersberichtenPolitieTraumahelikopter

Zes dode en zeven gewonden bij ongeval met vrachtwagen op buurtfeest | Zuidzijdsedijk Nieuw-Beijerland

Nieuw-Beijerland – Zaterdagavond rond 18.00 uur is er een vrachtwagen van de Zuidzijdsedijk gereden. Hij raakte daarbij meerdere mensen. De hulpdiensten zetten meteen alles op alles.

Er was beneden aan de Zuidzijdsedijk een grote buurtbarbecue aan de gang.
Een vrachtwagen bovenaan de dijk is vanuit stilstand gaan rijden en door nog onbekende oorzaak van de dijk geraakt. Hierdoor kwam de vrachtwagen midden in de buurtbarbecue terecht.
De hulpdiensten waren snel ter plaatse en zetten direct alles op alles om hulp te verlenen. 

Er zijn zes dodelijke slachtoffers te betreuren. Het gaat om een 50-jarige man uit Nieuw-Beijerland, een 32-jarige vrouw uit Oud-Beijerland, een 75-jarige vrouw uit Nieuw-Beijerland, een 41-jarige man uit Goudswaard, een 28-jarige vrouw uit Goudswaard, een 62-jarige man uit Nieuw-Beijerland en een 57-jarige vrouw uit Nieuw-Beijerland. Op dit moment liggen er nog 7 slachtoffers in het ziekenhuis, waarvan één persoon in kritieke toestand. Het onderzoek is voorlopig nog bezig. De forensische opsporing ondersteunt daarbij. De vrachtwagen zal in beslag genomen worden voor onderzoek. 

De chauffeur is aangehouden en direct overbracht naar een politiebureau. Het gaat om een 46-jarige man uit Spanje. We weten dat hij niet gedronken had. Wel is hij aangehouden voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop en zwaar lichamelijk letsel. Zijn rol bij het incident wordt onderzocht. Vooralsnog houden we alle scenario’s over de toedracht open.

Er is opvang voor de mensen geregeld die erbij waren. Ook slachtofferhulp is ingeschakeld. Zij staan ook komende dagen nog klaar voor betrokkenen. We wensen iedereen die aanwezig was bij dit verschrikkelijke incident heel veel sterkte toe.

Foto’s: Jeffrey Jacobs meer op Nieuwsopbeeld

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.