AllesmisdrijfOnderzoekPersberichtenPolitie

Zoeking in bosperceel naar schuilplaats Patrick S | Simonshaven

Spijkenisse / Simonshaven – Personeel van Defensie heeft woensdag 30 en donderdag 31 oktober het bosperceel de Nieuwe Schuddebeursepolder in Simonshaven doorzocht. Hierbij is speciaal opgeleid personeel (Advanced Search Team) op verzoek van politie en OM op zoek geweest naar mogelijke ondergrondse kelders en/of verblijfplaatsen van Patrick S. Er werd een ruimte aangetroffen die verder wordt onderzocht.

Patrick S. werd eerder dit jaar veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf onder andere wegens twee levensdelicten. Hij is van deze zaak in appèl bij het gerechtshof in Den Haag. Tijdens de rechtszaak kwam al naar buiten dat Patrick ondergrondse kelders zou maken.

Tijdens de zoeking in het bosperceel trof het Advanced Search Team van Defensie een ondergrondse ruimte aan. Onderzocht wordt hoe lang deze ruimte er al was en wie de maker is of wie de makers zijn.

Sebree
In zijn kamer in zijn woonhuis werden in 2011 honderden spullen aangetroffen waarvan de herkomst niet duidelijk is. Inmiddels is het onderzoeksteam Sebree op zoek naar de herkomst van deze spullen. Een groot aantal van deze spullen is gepubliceerd op de site politie.nl. Politie en Openbaar Ministerie riepen eerder al de hulp van het publiek in om erachter te komen van wie de voorwerpen zijn of waren en hoe de man eraan kwam. Het onderzoeksteam heeft vanzelfsprekend al in alle politiesystemen gekeken of de in beslag genomen goederen zijn te linken aan verlies, diefstal of andere misdrijven. Inmiddels zijn er al 14 goederen teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren.

Het tactische onderzoek naar alle in beslag genomen voorwerpen is nog altijd in volle gang.

Internet
Een aantal in beslag genomen goederen staat op politie.nl/sebree. Het onderzoeksteam hoopt dat mensen kunnen vertellen van wie deze goederen zijn/eigenaars zich melden via 0900-8844 en zeg dan dat het gaat om het onderzoek Sebree. U kunt ook mailen naar sebree@rijnmond.politie.nl

Foto’s: Kevin Schenk

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.