AmbulanceBommeldingBrandweerGebouwbrandGrip 1HulpverleningKleine BrandmisdrijfOnderzoekPersberichtenPolitie

16-jarige man aangehouden na explosie bij flat | Sint-Andriesstraat Rotterdam

Rotterdam – Een 16-jarige Rotterdammer is maandagochtend vroeg aangehouden omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een explosie op 21 februari bij een flat op de Sint Andriesstraat.

Waar de meeste explosies in de nachtelijke uren plaatsvinden, was het die 21e februari raak op klaarlichte dag. Het was ook de eerste explosie waarbij een gewonde viel. Iets voor 11.00 uur klonk er een harde knal in de wijk Bloemhof bij een flat met vier verdiepingen. Er was een explosief afgegaan op de derde etage bij de voordeur van een woning. De schade was enorm; op drie verdiepingen zijn er ruiten uit de woningen geslagen.

 In verband met de schade moesten er meerdere huizen ontruimd worden omdat het niet meer veilig was om daar te verblijven. Tijdens de explosie raakte een vrouw gewond. Gelukkig kon zij na behandeling het ziekenhuis weer verlaten, maar kijkend naar de enorme ravage en de kracht van de explosie had dit heel anders kunnen aflopen.

Eerder werd hier al een 17-jarige Rotterdammer voor aangehouden. De op 18 april aangehouden verdachte, een 17-jarige Rotterdammer, is wapenbezit ten laste gelegd. Hij zit nog steeds vast en wordt aanstaande woensdag voorgeleid aan de Raadkamer.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.