ArrestatieteamBommeldingBrandweerGebouwbrandHulpverleningKleine BrandmisdrijfOnderzoekPersberichtenPolitie

18-jarige man en 19-jarige vrouw aangehouden na explosie | Wim Wagenerhof Rotterdam

Rotterdam – Woensdagochtend 20 december hield de politie een 18-jarige Rotterdammer en een 19-jarige vrouw uit Rotterdam aan voor betrokkenheid bij een explosie eind oktober op de Wim Wagenerhof.

31 Oktober ging rond 21.00 uur bij een woning op het Wim Wagenerhof in Rotterdam een explosief af. Een bewoner kon ternauwernood voorkomen dat hij daarbij gewond raakte. De bewoner merkte dat iemand bij de voordeur stond, had net op tijd in de gaten wat er gebeurde en kon zichzelf in de woning in veiligheid brengen. Een ruit van de voordeur verbrijzelde.

200 aanhoudingen
De politie startte direct een onderzoek. Dit onderzoek van de recherche van Rotterdam-Zuid leidde woensdag 20 december tot de aanhouding van de twee verdachten. Het totaal aantal aanhoudingen voor excessief geweld incidenten komt daarmee op bijna 200 stuks dit jaar in de eenheid Rotterdam.

Rotterdam-Zuid
De recherche van Rotterdam-Zuid draait momenteel meerdere onderzoeken naar explosies in hun werkgebied. Zo ging dinsdag 19 december in de vroege ochtend een explosief af bij een voordeur van een woning aan de Jean Jonxisstraat. Deze woning is op last van de burgemeester voor tenminste de duur van een maand gesloten.

Persoonshaven
Zaterdagavond ging rond 23.00 uur ’s avonds een explosief af op een balkon op de Persoonshaven. Niemand raakte gewond en de schade was beperkt. Ook naar deze explosie doet de recherche van Rotterdam-Zuid onderzoek.

Bron: Politie

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.