AllesOnderzoekPersberichtenPolitie

33 personen aangehouden tijdens Bekerfinale | Rotterdam

Rotterdam – Zondag 20 april zijn in totaal 33 personen aangehouden rond de KNVB Bekerfinale in Rotterdam. Met name voor baldadigheid, openbare dronkenschap, belediging en het voorhanden hebben van vuurwerk, maar ook voor niet voldoen aan een vordering of bevel.

De politie zorgde voor de begeleiding van de supportersstromen naar en rond het stadion. Enkele supporters misdroegen zich bij het instappen in de bussen in Amsterdam en onttrokken zich aan de veiligheidsfouillering van de organisatie. Deze drie betrokken bussen werden voor aankomst in De Kuip alsnog preventief gefouilleerd. Zes inzittenden zonder toegangsbewijs voor de wedstrijd werden op de trein gezet naar Amsterdam. Een persoon werd aangehouden voor belediging.

Kort voor de wedstrijd werden op de kruising van de stadionweg met de Olympiaweg een groep van 8 Feyenoord- aanhangers aangehouden die zonder plaatsbewijs onderweg waren naar het stadion. Zij beledigden de agenten en tijdens hun aanhouding werd een mes onder een auto aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van dit mes.

Na afloop van de wedstrijd weigerde een groep van zo’n 50 Ajax-supporters in de bus te stappen die hen terug moest brengen naar Amsterdam. Zij liepen weg van het stadion en de groep werd daarop ingesloten door de politie. Nadat de identiteit van de betrokken personen was vastgesteld en bleek dat zij geen strafbare feiten hadden gepleegd, gingen zij alsnog met de bus terug naar Amsterdam.

Zes toeschouwers zijn vanuit het stadion per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Vijf van hen hadden verwondingen als gevolg van het afgestoken vuurwerk. Alle personen konden na behandeling het ziekenhuis verlaten.

De laatste supportersbussen vertrokken vanaf 22.15 uur met politiebegeleiding vanaf De Kuip.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.