AmbulanceDiefstalHulpverleningmisdrijfOnderzoekPersberichtenPolitie

Politie betrapt inbrekers op heterdaad, 42-jarige inbreker valt zes meter naar beneden | Waalhaven – Schelmeroord Rotterdam

Rotterdam – In de nacht van donderdag op vrijdag 18 oktober werden op twee Rotterdamse locaties drie inbrekers op heterdaad betrapt.

De afgelopen dagen was het vaker raak bij twee bedrijven in de Waalhaven die samen onder een dak zitten. Eerder werd er voornamelijk oud ijzer en wat niet-waardevolle spullen meegenomen. Donderdagavond rond 20.45 uur kwam er opnieuw een inbraakmelding binnen.

Toen agenten aankwamen wees een getuige hen op de verdachte die op het dak van het gebouw op de kruising van de Waalhaven Zuidzijde en de Pottumstraat liep. Agenten gingen ook het dak op, maar de verdachte liet zich niet direct aanhouden. 

Hij liep naar de dakrand, ging daaraan hangen en liet zich vervolgens van een hoogte van vijf a zes meter vallen.

Op de grond probeerde hij op te staan om weg te komen. Daarom heeft een agent hem vanaf het dak getaserd.  De getuige hield de verdachte vervolgens tegen, waardoor hij kon worden aangehouden. Een gewaarschuwde ambulance verleende direct zorg. De 42-jarige man bleek meerdere botbreuken te hebben en is meegenomen naar het ziekenhuis.

Inbraak Schelmeroord
In de vroege vrijdagochtend was het ook raak in een woning op de Schelmeroord in Rotterdam-Zuid. Rond 05.15 uur hoorden getuigen geluiden in een huis waarvan ze wisten dat er vanwege een verbouwing niemand thuis was. Zij waarschuwden de politie. Die vonden in woning inderdaad twee mensen die daar niet thuishoorden. De vrouw (44) uit Arnhem en de man (52) uit Rotterdam werden aangehouden.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.