AmbulanceBommeldingBrandweerHulpverleningOnderzoekPersberichtenPolitie

Aantreffen vliegtuigbom blijkt na onderzoek gascilinder | Van der Duijn van Maasdamweg Rotterdam

Rotterdam – Op woensdagmiddag 17 mei omstreeks 12.25 uur is er tijdens graafwerkzaamheden aan de Van der Duijn van Maasdamweg een mogelijk explosief aangetroffen.

De ontdekking leidde tot grootschalige inzet van hulpdiensten, waaronder de Technische Expertise Veiligheid (TEV). Na onderzoek blijkt het mogelijk te gaan om een explosief uit de Tweede Wereldoorlog. Om deze reden werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld om het object te verwijderen en elders onschadelijk te maken.

Uit voorzorg werden een aantal woningen in de directe omgeving ontruimd. Gelukkig was een nabijgelegen school vanwege de vrije woensdagmiddag al leeg, waardoor evacuatie van deze locatie niet nodig was. De ontdekking van het explosief zorgde voor enige onrust onder de omwonenden. De politie had de omgeving afgezet en het gebied veiliggesteld.

Na onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie bleek het geen vliegtuigbom te zijn maar een gascilinder. De hulpdiensten konden hierdoor weer alles inpakken en de omgeving en ontruimde gebouwen weer vrijgegeven.

Foto’s: Rik

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.