AllesBrandweerGrote BrandGrotehulpverleningKleine BrandMiddel BrandOnderzoek

Asbest vrijgekomen bij brand restaurant Zuiderpark

Rotterdam – Eerder vannacht brandde het restaurant The Blue Lounge volledig uit. De brandweer kwam met veel materiaal ter plaatse maar het gebouw was niet meer te redden.
Een paar uur later is de schade overdag goed te zien. Het pand is volledig in de as gelegd door de fikse brand die eerder vannacht heeft gewoed.

De brandweer is in de loop van de middag nog bezig geweest om de resterende vuurresten te blussen ook hebben ze diverse stukken van het gebouw losgetrokken om beter bij de vuurhaarden te kunnen komen.
De Forensische Opsporing van de politie doet onderzoek naar het incident. Men gaat uit van brandstichting echter zal uit onderzoek moeten blijken of dit daadwerkelijk het geval is.

Diverse instanties zoals Ecoloss die zich gespecialiseerd hebben op het gebied van de gevolgen bestrijden van calamiteiten en incidenten kwamen ter plaatse om pols hoogte te nemen.
Ook Evides is aanwezig om waterschade op te nemen die door de brandweer is veroorzaakt door het gebruikte bluswater om de brand van eerder vannacht te bestrijden.
Ook een bedrijf die zich gespecialiseerd hebt in het verwijderen van asbest is aanwezig om de omgeving veilig te stellen van asbestdeeltjes.

Foto’s & Tekst: Dennis Vervoorn

IMG_0528

IMG_0539

IMG_0559

IMG_0563

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.