AllesAmbulanceBrandweerHulpverleningOnderzoekPolitie

Bewoonster onwel door koolmonoxide in woning | Poortugaal

POORTUGAAL – Zaterdagavond 18 januari is een bewoonster van de Schroeder van der Kolklaan onwel geworden door een gevaarlijk hoge concentratie koolmonoxide.

Zij is overgebracht naar het ziekenhuis De vrouw had 112 gebeld vanwege dat ze zich niet goed voelde. Ambulancepersoneel is de woning in gegaan. Zij zijn direct gestart met het waarschuwen van De brandweer en deze is ter plaatse gekomen om verdere metingen te verrichten. Er bleek een hoge concentratie in de woning van de meldster te zijn. In de omliggende woningen is een kleine verhoging gemeten. Bij 1 woning heeft de brandweer de deur opengebroken omdat niemand open deed, maar na onderzoek bleken deze bewoners niet thuis te zijn.

Koolmonoxide (CO) is een gevaarlijk gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van aardgas, hout of benzine. Het is vooral zo gevaarlijk omdat je het niet ruikt, ziet of proeft. Een grote hoeveelheid Koolmonoxide in de lucht leidt al snel tot flauwvallen en zelfs tot de dood als er niet snel wordt ingegrepen.

foto’s: Kevin Schenk

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.