Brandweer blust Zeer grote brand bij Esso raffinaderij | Botlekweg Rotterdam

Rotterdam – BOTLEK ROTTERDAM – Maandagavond 21 augustus rond 22.25 uur is een forse brand ontstaan op de Botlekweg in Botlek Rotterdam.

Vanaf het Esso (Exxonmobile) terrein waren in de weide omgeving vuur en grote rookwolken zichtbaar. De hulpdiensten hadden opgeschaald naar een GRIP 2 situatie. De brandweer was met zeer veel materieel uitgerukt om deze brand te bestrijden.

De eerste melding voor de brandweer was om 21:26 uur waarna zeer snel opgeschaald werd naar het sein middelbrand om vervolgens verder op te schalen naar grote brand GRIP 1 en later naar zeer grote brand GRIP 2. De brand ontstond in een fabriek waar benzinecomponenten worden verwerkt.

De  GRIP 2 was afgekondigd vanwege de forse rookontwikkeling die over een zeer groot gebied trok. Tevens is er een NL-Alert uitgegeven dat men de ramen en deuren gesloten moet houden als men last had van de rook en tevens de ventilatie moet uitschakelen. Sirenes die waren te horen kwamen vanaf het Esso terrein.

Vanwege de hoeveelheid meldingen was de website van de veiligheidsregio onbereikbaar. In geval van een calamiteit is de site www.rijnmondveilig.nl het communicatieplatform voor burgers.

Wat er precies is gebeurd is nog onbekend. Er wordt inmiddels ook afgefakkeld op het terrein. Dit doen ze om de druk van de fabriek te halen. De brand werd om 22.50 uur meester gemeld.

Foto’s: Kevin Schenk & Bjorn Geijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.