Popconcert in Maassilo afgelast wegens terreurdreiging | Maashaven Zuidzijde Rotterdam

Rotterdam – Woensdagavond 23 augustus is het popconcert van de Californische Popgroep in de Maassilo afgelast, de concertzaal en politie melden op Twitter dat er sprake was van een terreurdreiging en dat het concert op last van de politie niet doorgaat. In de evenementenhal stond een optreden gepland van de band Allah-Las.

De politie heeft bij aankomst meteen de maassilo ontruimd, de bezoekers werden ver van de maassilo op afstand gehouden. Een anti-terreureenheid heeft de band met spoed overgebracht naar een veilige locatie.

Op de mijnsherenlaan werd een busje uit spanje aangetroffen. De spaanse politie gaf de tip door dat het busje vol gasflessen zou zitten. Na onderzoek door de EOD werden deze aangetroffen en is het busje naar een veilige plek gebracht.

De bestuurder van het busje is aangehouden en zal later worden verhoord over de terreurdreiging.

Update:

De politie heeft afgelopen nacht een man in Brabant aangehouden in verband met de terreurdreiging rond een popconcert in Rotterdam. Rond 02.00 uur viel een speciale eenheid van de landelijke politie de woning van de 22-jarige man binnen. Hij wordt verhoord over de dreiging met een aanslag, zijn huis wordt doorzocht.

Foto’s: Kevin Schenk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.