Carjacking na schietpartij voor winkelcentrum Alexandrium | Kreeftstraat Rotterdam

Rotterdam – Dinsdagmorgen 10 september zijn er rond 9.50 uur meerdere schoten gelost op de Kreeftstraat bij winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Bij het winkelcentrum zou een zwarte Range Rover onder vuur zijn genomen. Ook een andere auto en de McDonald’s zijn getroffen.

Carjacking
Na de schietpartij stal de dader een auto van een weggebruiker en is met hoge snelheid gevlucht richting de Hoofdweg. De automobilist zou hierbij niet gewond zijn geraakt. Op de Hoofdweg ter hoogte van de Zuiderster in Capelle aan den IJssel werd het voertuig staande gehouden.

Op de vluchtauto zijn eveneens kogelgaten te zien en is een zijruit kapot. Het is nog onduidelijk of dit door de dader komt of dat de politie dit heeft veroorzaakt tijdens de achtervolging of staande houding.

GRIP 1
De politie zoekt uit of er mogelijk nog andere verdachten voortvluchtig zijn. Er is ten behoeve van de communicatie tussen de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP 1.

De politie is volop bezig met het onderzoek. Op de Hoofdweg is een plaats delict gemaakt en ook de omgeving van de Kreefstraat is volledig afgesloten. Winkels aldaar zijn momenteel niet bereikbaar.

Er gaan geruchten op sociale media dat er een vrouw zou zijn meegenomen. Hierover kon nog niets worden bevestigd.

Foto’s: Kevin Schenk

 

Eén gedachte over “Carjacking na schietpartij voor winkelcentrum Alexandrium | Kreeftstraat Rotterdam

  • 10 september 2019 om 12:10
    Permalink

    Tis toch verschrikkelijk . iedere dag schiet of mes steek incidenten .waar gaat het heen in Nederland .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.