AllesAmbulanceArrestatieteamHulpverleningmisdrijfOnderzoekPersberichtenPolitieReanimatieschietpartijTraumahelikopterVechtpartij

Door drie personen geschoten bij dodelijke schietpartij Siki Martina | Coolhaven Rotterdam

Rotterdam – het openbaar ministerie heeft vandaag bekend gemaakt dat er bij de dodelijke schietpartij op 10 juli bij het parkeerdek van metrostation Coolhaven door drie verschillende personen is geschoten.

Bij de schietpartij kwam de bekende DJ en producer Siki Martina om het leven. Dat zegt het OM in Rotterdam op basis van de gevonden hulzen en kogels. Die nog steeds druk bezig is met het onderzoek naar de dodelijke schietpartij.

Het om vermoed na onderzoek dat het volgende die avond is gebeurt. Siki en zijn neef stapten in de auto bij Christopher L. en Ruchelo C. Ze zouden een afspraak hebben om iets te verkopen of kopen en daar ruzie over hebben gekregen.

Volgens een van de advocaten betrof het ‘een illegale transactie’. Bij de ruzie op het parkeerdek blijkt uit onderzoek dat er door drie mensen is geschoten: Christopher L., Ruchalo C. en de neef van Siki. Ter plaatse en in de zwarte Mercedes zijn veel hulzen gevonden en meerdere kogels. Alleen Siki Martina zou geen wapen hebben gebruikt.

Op dit moment is nog niet duidelijk wie als eerste heeft geschoten, omdat de verdachte daar tegenstrijdige verklaringen over af leggen. Van de schietpartij zijn geen camerabeelden. Wel hebben getuigen gefilmd direct nadat er was geschoten. Daarop is de Mercedes met kogelgaten te zien, twee verdachten en het slachtoffer. Ruchalo C. zat in de auto, volgens eigen zeggen ‘in elkaar gedoken om de kogels te ontwijken.’

Het openbaar ministerie heeft dit vandaag bekend gemaakt bij een korte zitting in de rechtbank Rotterdam.

Foto’s 10 juli 2022:

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.