BerovingDiefstalHulpverleningmisdrijfOnderzoekovervalPersberichtenPolitie

Drie oplichters in de val van 86-jarige man getrapt | Rotterdam-Oost

Rotterdam – Oplichters die een 86-jarige man uit Rotterdam-Oost geld afhandig wilden maken, kwamen vrijdagavond 20 oktober zelf bedrogen uit.

De man werd vrijdag 20 oktober in de avond gebeld door een zogenaamde bankmedewerker die hem vertelde dat er iets mis was met zijn pinpas. De ‘bankmedewerker’ zou bij hem langs komen om hem te ‘helpen’. Nadat de man de telefoon neerlegde, vond hij het toch een vreemd verhaal en belde de politie.

Rond 20 uur ’s avonds kwam een man bij het slachtoffer aan de deur van zijn woning in de Rotterdamse wijk Ommoord. Agenten, die na de melding naar de woning van het slachtoffer kwamen, konden de man in de kraag vatten. Op de parkeerplaats nabij de woning werden nog twee personen die zich verdacht gedroegen aangehouden. Het vermoeden bestaat dat zij samenwerkten. Het gaat om een 24-jarige man uit Amsterdam, een 30-jarige Rotterdammer en een 25-jarige man zonder bekende verblijfplaats.

Let op!
Een bank zal nooit opbellen en naar uw pincode of andere gegevens vragen. Medewerkers van de bank komen nooit aan de deur. De bank stuurt geen mails met linkjes waar u op moet klikken. Als u wordt benaderd door een bank gaat het om oplichting. Zelfs als in het scherm van uw telefoon het echte telefoonnummer van de bank staat. Door een truc kunnen ze het op het scherm van uw telefoon doen lijken alsof uw bank belt. Vervolgens vertelt de oplichter, de nepbankmedewerker, dat uw bankrekening gehackt is of dat er verdachte transacties te zien zijn op uw rekening. Dit is niet waar, maar zo probeert de oplichter u ervan te overtuigen om snel maatregelen te nemen. De oplichters gebruiken babbeltrucs om overtuigend over te komen. 

Gerelateerde artikelen

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.