HulpverleningOnderzoekOngevalwaterongeval

Duikers Recovery Divers vinden armband terug van in water gevallen man | Maassluis

Maassluis – De duik vrijwilligers van Recovery Divers hebben afgelopen week weer iemand blij kunnen maken met hun hulp.

“Hi Recovery Divers, ik heb jullie hulp nodig! Mijn vader is in het water gevallen in de haven van Maassluis en is zijn armband verloren”

We bellen hem direct op. Zijn vader is gestruikeld en het water in gevallen. Waarschijnlijk heeft hij zich geprobeerd vast te grijpen aan een afmeer paal. Toen hij weer op het droge stond was zijn gouden armband weg.

Het is dik 200 kilometer terugrijden naar huis, maar we besluiten om via een omweg te rijden. Eerst gaan we onze fles vullen bij Lucky Divers in Rotterdam, ondanks dat deze nog niet leeg is hebben we liever teveel dan te weinig lucht bij ons.

Ondertussen regelen we via Wesley een toestemming van onder andere de havenmeester.

Om 17:00 staan we in Maassluis. Wesley en zijn vader staan ons al op te wachten. Inmiddels is de beste man droog en kan hij vertellen wat er gebeurd is.

Samen met Marja maar ik een duikplan en maken we alles klaar. De boei gaat weer in het water en ik trek mijn droogpak aan terwijl Marja mijn set opbouwt. Marja voert een buddycheck bij mij uit en met een commando sprong lig ik zo in het water. De seinlijn zit al vast en ik zet mijn lamp aan.

Het is hoog water, dus er is veel stof in het water. Wederom, zoals bij zoveel duiken nauwelijks zicht. Dus ik zet tijdens het afdalen naar 5 meter alvast de metaaldetector aan. Die begint meteen te piepen. Zal het de armband zijn? Nee! Een blikje!

En zo zoek ik een minuut of 10 de bodem af rond de paal. Blikjes, schroefjes, een e-sigaret, nog meer schroefjes maar geen gouden armband. Ik ga even terug naar boven om verslag te doen.

Inmiddels staat er aardig wat publiek en een van de mannen heeft de vader van Wesley het water in zien gaan. Iets meer van de paal af dan waar ik gezocht heb. We gaan voor een nieuwe poging, net 2 meter verder.

Ik heb tientallen signalen met de Scubatector, maar geen gouden armband. Ik draai en maak de volgende baan, weer een blikje, een spijker en dan iets duns. Ik pak mijn felle lamp erbij om te kijken, ja hoor: de gouden armband, na 20 minuten duiken hebben we deze ook te pakken.

Ik geef Marja via de seinlijn een teken dat ik de armband heb en stijg langzaam op. Ook deze reactie was letterlijk en figuurlijk goud.

Ben je iets kwijt in het water? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, wij helpen je graag!

Bron & foto/video: Recovery Divers

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.