AmbulanceBrandweerGebouwbrandGrip 1Grip 2Grote BrandHulpverleningOnderzoekPersberichtenPolitieTraumahelikopter

Gewonden en flatgebouw ontruimd na uitslaande woningbrand | Banneweg Gorinchem

Gorinchem – In een flatgebouw naast het Piazzacentrum is vrijdagavond 19 januari een uitslaande woningbrand uitgebroken.

Bij aankomst van de eerste brandweervoertuigen sloegen de vlammen uit een woning op de derde etage van het flatgebouw. De brandweer schaalde voor extra materiaal op naar grote brand waarna al snel zeer grote brand volgde. Vanwege de communicatie tussen de hulpdiensten werd opgeschaald naar GRIP2.

De brandweer heeft tijdens de bluswerkzaamheden in de woning, de bewoner gewond aangetroffen en deze snel uit de woning gehaald. De bewoner is met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Tijdens de bluswerkzaamheden raakte een brandweerman lichtgewond aan zijn hand en is ter plekke door ambulancepersoneel behandeld. Het flatgebouw is ontruimd en de bewoners zijn in een sporthal opgevangen door de gemeente en politie.

De brandweer had bij aankomst problemen met de waterwinning, De dichtstbijzijnde ondergrondse brandkraan bleek te zijn bevroren.

Het ontstaan van de brand zou door een sigaret zijn. De bewoner zou met een sigaret in zijn hand in slaap zijn gevallen, hierdoor viel de sigaret op een bankstel en deze vloog vervolgens in brand, waarna het vuur snel om zich heen greep.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.