ArrestatieteamHulpverleningmisdrijfOnderzoekPersberichtenPolitie

Vier tieners 13 tot 16 jaar uit Rotterdam aangehouden met vuurwapens en machetes | Kerkstraat Amsterdam

Amsterdam – Vrijdagochtend 19 januari 2024 zijn er twee jongens voor het bezit van een vuurwapen, aangehouden na het plegen van een vernieling.

Rond 04.25 uur krijgt de politie een melding van een vernieling in de Kerkstraat in Amsterdam. Na de vernieling lopen de verdachten richting het Leidseplein. Het Team cameratoezicht krijgt de mannen in het vizier en volgt ze.

Team cameratoezicht ziet dat de jongens richting een taxi lopen waar ze vervolgens bij instappen. De meldkamer stuurt agenten richting de taxi die korte tijd later wordt klemgereden. Als de twee jongens uit de auto worden gehaald, besluit één van hen het op een lopen te zetten. 

Overigens tevergeefs, want na een korte achtervolging kan ook hij in de boeien worden geslagen. Tijdens het fouilleren treffen agenten bij beide verdachten een vuurwapen aan.

Uit onderzoek blijkt dat de verdachten een hotelkamer hebben gehuurd in Amsterdam. Als de agenten daarbinnen vallen treffen zij twee personen met machetes aan. Zij zijn ook aangehouden. 

De verdachten zijn vier minderjarige jongens uit de omgeving Rotterdam in de leeftijd van 13 tot 16 jaar. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.