AllesmisdrijfOnderzoekPolitieschietpartij

Gezocht crimineel duo Bircan en van der Ploeg | Nederland

Enschede – Na het schietincident aan de Oude Buurserdijk gijzelde het vluchtende tweetal Van der Ploeg en Bircan maandagavond op de Arendsweg een gezin.

Het gezochte stel is rond 20.00 uur vertrokken in de blauwe Honda CRV (kenteken 71-DP-LK) van het gezin.  De twee namen de vader van het gezin mee. Om 20.40 uur zetten zij de gegijzelde man in Ahaus (Duitsland) uit zijn wagen en kon hij de politie alarmeren.

Gevaarzetting

Op dit moment zijn alle Nederlandse en Duitse autoriteiten in de grensstreek op de hoogte gesteld van de gepleegde misdrijven van het tweetal en hun gevaarzetting.

Meer strafbare feiten

Het tweetal, een getinte gedrongen man met dikke lippenen een getinte vrouw wordt, naast het schietincident op een camping onder Enschede en bovenstaande gijzeling, verantwoordelijk gehouden voor een ontvoering in Meppel en een gewelddadige overval in het Brabantse Lage Mierse. De auto (blauwe Honda CRV) waarin zij rijden kan voorzien zijn van andere kentekenplaten.

Politieonderzoek

De politie aan beide zijden van de grens is een uitgebreid onderzoek naar het tweetal gestart. Met nadruk wordt gewezen op de levensgevaarlijke daders. Het wordt sterk ontraden zelf actie in hun richting te ondernemen. Ook wordt geadviseerd om geen vreemden in uw woning toe te laten die onderdak zoeken.

Tips en meldingen kunnen via 112 worden doorgegeven aan de politie.

foto’s: Politie

m1mxhe1an3uv_std640 m1mxhe2arbuy_std1024

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.